2 Nisan 2023 Pazar

RAF KORUMA BARİYERLERİ VE AYAK KORUYUCU SİSTEMLERİ

Raf sistemlerinin yer aldığı özellikle fabrika, imalathane, depo gibi endüstriyel alanlarda, malzemelerin istiflenmesi ve bir yerden bir yere taşınması için operatör vasıtasıyla folklift, transpalet gibi yük taşıma araçlar ile malzemelerin hareketi sağlanmaktadır. Raf koridorlarında manevra kabiliyetleri sınırlı olan bu araçların, hareket esnasında raf ayaklarına çarpma olasılığını engellemek için çiçek raf sistemleri tarafından üretilen raf koruma bariyerleri kullanılmaktadır. Bu bariyerler palet yerleştirme ve alma esnasında herhangi bir takılma riskine karşı ergonomik olarak tasarlanmıştır.

Raf bariyeri,koruma bariyeri
Raf önü koruma bariyeri/Çiçekraf Sistemleri

Metal saçtan imal edilen raf koruma bariyerleri, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasında dolayı mevcut alanlarda ki kurulu raf sistemlerinin özellikle işleyiş esnasında çarpma riski yüksek olan raf ayaklarını koruyarak ezilme, bükülme, eğilme gibi istenmeyen deformasyonların oluşmasına engel olmaktadır. 




Raf önü bariyeri,bariyer,koruma bariyeri
Raf ayak koruma bariyeri/Çiçekraf Sistemleri



İş güvenliği amacı kapsamında güvenlik riski taşıyan alanlarda, birçok tedbirler alınmakta ve bu tedbirlerin başında daha önce oluşmuş ya da oluşması öngörülen kazaları engellemek gelmektedir. Raf koruma bariyerleri de iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından ihmal edilmemesi gereken önemli bir güvenlik tedbiri olarak dikkate alınmalıdır.











Aynı zamanda raf bariyerlerin bulunmadığı ya da yeteri kadar bariyer kullanılmayan kısımlarda, çarpma sonucu, raf ayaklarında deformeler oluşmakta ve bu durum mevcut raflarda ki taşıma kapasiteleri etkileyerek ciddi bir güvenlik riski oluşmaktadır. Bu durumda risk teşkil eden raf ayakları, raf ayak koruyucu sistemleri ile güçlendirilmekte ve bu doğrultuda mukavemetlerinin arttırılması sağlanmaktadır. Bu şekilde raf sistemlerinin yapısal bütünlüğü de korunmaktadır.

Raf koruyucu,ayak koruyucu,raf güçlendirme
Deformasyona ugramış ayak koruması/Çiçekraf 
raf güçlendirme,raf koruyucu,güçlendirme sacı
Raf ayak güçlendirme koruması/Çiçekraf 

Sonuç olarak raf sistemleri kurulu bir tesiste, raf ayak koruma bariyerleri ile folklift gibi taşıma araçlarının uyumu önemli bir konudur. Bu nedenle rafların taşıma kapasiteleri, dizilimleri, koruyucu elemanları ve taşıma araçlarının manevra hareketlerin sağlanabilmesi için raf koridor mesafeleri de dahil tüm bileşenler bir bütün olarak değerlendirilmelidir.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder